sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Tuliaisia ja muuta mukavaa


Käytiin tänään T:n vanhempien luona, olivat saaneet paluureissulla kadonneet matkatavaransa takaisin ja tuliaisiakin oli siis tiedossa. T sai didderidoon, jonkinlaisen Australialaisen perinnesoittimen, sekä bumerangin. Itse sain pienen kassin, jonka sisällä oli keittiöpyyhe sekä patalappu ja pienen pullon Australialaista viiniä. 


Laukussa on hyvä yksityiskohta, siinä lukee London ja on minin kuva, kysyinkin että missäs sitä sittenkin ollaan oltu kun piti kokonaan toisella puolella maapalloa olla ;)

Pyhä päätökseni lankavaraston suhteen ei taaskaan pitänyt, kun oltiin siellä T:n vanhemmilla, niin yhtäkkiä T:n äiti muisti että hänen on pitänyt näyttää T:n isän äidin hänelle joskus antamia lankoja ja keskeneräisiä projekteja. No nyssykkää oli jos jonkinlaista, osa langoista oli niin kammottavia että niitä en kyllä huolisi vaikkei muuta lankaa enää maanpäällä olisi (tai no vannomatta paras). Mutta potentiaalisia adoptiolankoja kyllä huomasin jos jonkinlaista ja pieni satsi tuli kotiin asti:


Pussi sisälsi ohuita puuvillalankoja ihanissa pastelliväreissä. Ihmettelen kyllä sitä että tuntui että suurinosa langoista oli ilman minkäänlaista vyötettä, että joko T:n mummovainaa on haalinut näitä jostain kirppiksiltä ym, taikka sitten ollut kova aloittelemaan lankakeriä ja kyllästymään tekemään projektia suhteellisen pian, sillä lankakerät olivat kaikki kuitenkin suhteellisen täysiä. Hauska ajatella että T:n mummollakin on ollut tapana jättää projekteja kesken. Mahtaakohan omat mahdolliset lapsenlapset joskus ihmetellä meikäläisen tekemättömiä töitä.

Löysin myös hauskan aarteen lankanyssäköistä:


Yritin googlata kyseistä lankaa ja löysin tiedon että jo ainakin 2006 kyseinen lanka on ollut lakkautettuna, eli ei mitään hajua että kuinka vanha tämäkin kerä mahtaa olla. Olen ajatellut että olisi mielenkiintoista ruveta keräilemään vanhoja lankavyötteitä eri aikakausilta ja tämä voisikin olla ensimmäinen lanka kokoelmaani. Itse lankaan en aijo koskea, pelkkä vilkaisu aiheuttaa kylmiä väreitä, tuota ei varmasti ole mukava neuloa.

Lopuksi vielä maailman ihanin pääsiäiskortti, jonka sain jo viimeviikolla äidiltäni:


P.s tunikan toinenkin helma on kohta valmis :)

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantai

Tänään on kyllä ollut hyvin saamaton päivä, nukuttiin pitkään ja päivä on koostunut lähinnä ristikoista, tunikan neulomisesta ja päiväunista. Illan suussa käytiin kuitenkin äiskän luona jo perinteeksi muodostuneessa pääsiäislauantain pöydässä syömässä herkkuja. Samalla otin mukaani yhden aarteen, jonka olen 12 vuotta sitten saanut nimipäivälahjaksi:


Äidiltä tämän olen saanut, jo silloin 12 vuotta sitten olin kova tekemään kaikenlaisia neulottuja käsitöitä ja muistaakseni näin tämän kirjan äidin kirjakerhon esitteessä, josta sitä tiesin toivoa. Kirja on äärimmäisen hyvä perusteos erilaisiin mallineuleisiin ja aionkin luultavasti ottaa siitä jotain vinkkiä seuraavaan työhön. Eilen alkoi nimittäin poltella mieltä ajatus kärjestä aloitetuista sukista, en ole ennen sellaisia nimittäin tehnyt. En halua kuitenkaan ihan yksinkertaisia sukkia tehdä ja kun tekniikka on kuitenkin uusi niin olisi mukavaa löytää mallineule, joka ei veisi liikaa energiaa itsessään. Kenties jokin palmikko voisi olla hyvä idea, mutta siitä sitten lisää kun kyseisen projektin saan puikoille.

Äidin luona oli myös maailman ihanimman värisiä tulppaaneita:


Ihastuin noihin todella kovin, sillä olen suuri tulppaanien ystävä. Paras hoito-ohje tulppaaneille on mielestäni laittaa ne heti kotiin tuodessa jääkylmään veteen, jossa on jääpaloja. Tulppaanit tykkäävät kylmästä ja vettä saa kyllä vastoin joitakin kuulemiani ohjeita laittaa runsaasti maljakkoon. Tulppaanit nimittäin saattavat imaista vähäisen veden hetkessä ja jos sitä ei huomaa, tulppaanit nuupahtavat ja niitä on hankala sitten enää elvyttää.
t
Tänään sain muuten taas oikein hemmottelua T:ltä, sinä aikana kun nukuin päviäunia, T kokkasi meille hienon aterian :

Kanaa pekonikääreessä, riisiä, jossa oli seassa hernemaissipaprikaa ,ja tomaattikurkkupaprika salaattia. Esillepano oli taas hieno mielestäni, T kun innostuu kokkaamaan niin hän tykkää kyllä sitten panostaa sekä itse ruokaan että esillepanoon. En kyllä tuota miestä vaihtaisi :)

Mutta nyt nauttimaan lauantai-illasta, nämä joskus lapsena askartelemani puput toivottavat iloista pääsiäistä kaikille!


perjantai 29. maaliskuuta 2013

Home sweet home

Meni sitten vähän sekaisin tämän viikon suunnitelmat, maanantai aamulla alettiin pakkaamaan tavaroita lähtöä varten, mutta päivän aikana selvisikin että T:n vanhemmat olivat myöhästymässä jatkolennolta Singaporessa, joten paluu siirtyikin vuorokaudella. No Tiistai aamulla heräsin kuitenkin aikaisin kun oli pitkästä aikaa kampaajalle aika ja nyt on ihana lyhyt polkka malli hiuksissa taas :)

Käsityöt oli kuitenkin jo pakattuna maanantai aamusta asti, joten tiistain jouduin sitten pitämään kässäpaastoa. Onneksi tiedossa oli että keskiviikkona ilmestyy uusi Novitan kesänumero, se helpotti hiukan vieroitusoireita.

Keskiviikkona sitten säntäsin heti kotiin (siis mun asuntoon) hakemaan kyseistä lehteä ja siellähän se oli. T:n kämpille kun päästiin pitkästä aikaa niin heti piti alkaa tutkailemaan, että mitä ihania juttuja tällä kertaa lehdestä löytyy. Hiukan olin ehkä pettynyt ohjeisiin, mutta kyllä muutama toteuttamiskelpoinen idea sieltä löytyi:



Ainakin tuollainen virkattuhuivi kiinnostaisi toteuttaa, lankaideakin on jo mielessä ja löytyisi omasta varastosta, niin saisi tuota varastoa vähän kevyemmäksi.

Täällä "kotona" odotti minua kiltisti talovahtiajan aikana parikin keskeneräistä työtä ja hieman olen saanut taas toista eteenpäin ja yritän saada nyt sen valmiiksi mahdollisimman pian päästäkseni toteuttamaan kaikkia ihania ideoita mitä mielessä on.

Projektina on siis Novitan Purobatik ja Miami langoista neulottu tunika, jonka ohje oli kevään Novitan lehdessä. Alkuperäinen tunika oli toteutettu 7-veljestä langasta, mutta pelkäsin että se alkaisi kutittamaan eikä sitä pystyisi käyttämään kesällä. Ottaessani kuvia tuosta tekeleestä, heräsi inspiraatio sitä kohtaan uudestaan, sillä huomasin että siitä saattaisikin tulla ihan kiva.

Takakappale on jo valmis:


Ja etupuoli jonkun matkaa tehtynä:


En jaksanut ruveta säätämään tuon raitalangan kanssa, joten raidat eivät tule osumaan kohdilleen etu- ja takapuolen kanssa, mutta ihan hauska taitaa tulla noinkin.

Lopuksi vielä hieman pääsiäiseen liittyvä kuva, ostin eilen töistä tarjouksesta itselleni kaksi tulppaanikimppua piristykseksi:


Nyt ruuanlaittoon, tiedossa makkaraa ja ranskalaisia, oikeen pääsiäis ruokaa, mutta näin vapaapäivänä täytyy päästä helpolla, varmasti huomenna sitten onkin jotain parempaa tiedossa :)

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ostoksia

Viikonloppu on mennyt töitä paiskiessa taas, eikä käsityörinamalla ole tapahtunut paljoakaan. Aamusta sain kyllä nauttia muiden askarteluista, kun kolme pientä noitaa ilmestyi ovelle virpomaan, onneksi T:n vanhemmat olivat ilmeisesti olleet ennen matkaa kaukoviisaita ja hommanneet kaappiin muutaman pääsiäismunan noidille, joten oli jopa jotain mitä antaa. Kauniita oksia olivat mielestäni tytöt jaksaneet tehdä, sillä välillä näkee aivan kauheita tekeleitä, joissa on tasan yksi sulka tms ja pieni pajunkissan oksa.


Virpomispalkkansa olivat kyllä pienet noidat näillä oksilla ansainneet :)
Torstaina tuli, niin kuin aiemmin jo kerroinkin, käytyä shoppailemassa, mukaan tarttui jo kauan kirjakaupassa katselemani kirja: Virkkaa ja koukkua keittiöön. Erityisesti tuo koukkuamis osuus kiinnostaa, sillä en ole ennen sitä kokeillut ja kiinnostuin ideasta jo sykysyllä nähtyäni jossain kauniin koukutun huivin ohjeen. Jostain pienestä, kuten patalapusta voisi siis olla hyvä aloittaa. Koukkuamiskoukutikin on jo kaapissa syksyisen innostuksen ansiosta.


Ja Tiimarista tarttui vielä mukaan muistikirja, kerrankin löysin versioin, missä ei ole viivoja, vaan ihan tyhjät sivut. Mielestäni muistikirjaan on kivempi tuhertaa jotain kun ei ole viivoja tiellä :)


Ja perjantaina tarttui vielä Prismasta mukaan seuraavat kapistukset:


Prymin bambuiset virkkuukoukut. Jotakin oli pakko saada palkkioksi, kun en sortunut ostamaan Novita Tivoli ja Pirtelö lankoja, vaikka bongasinkin ne uutuutena Prisman lankahyllystä. Muutaman kerän jo kumpaakin nimittäin tilasin Novitan verkkokaupasta aiemmin ja kohta kaappiin ei yksinkertaisesti enää mahdu enempää lankoja.

Täytyykin ehkä tästä mennä perehtymään enemmän tuohon Virkkaa ja Koukkua keittiöön kirjaan, jos tulisi hyvin uni. Huomenna taas vasta iltavuoroon, mutta aamulla pitäisi pistää tavaroita kasaan kun talovahdin hommat loppuu tiistaina ja aikalailla olen onnistunut tavaroita viljelemään ympäriinsä. Kaikki rakkaat käsityötarvikkeet tarvitsee ainakin muistaa ottaa..;)

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Veljekset kuin ilvekset (no ainakin melkein)

Taas on jääyt blogin kirjoittaminen vähiin pariksi päivää kun työt painaa päälle ja tuntuu että on taas sata rautaa tulessa.

Tiistai illalla sain siis aloiteltua tekemään suojapussia kännykälle ja keskiviikkona sain sitten vielä koristeltua ja viimeisteltyä sen, mielestäni tästä toisesta versiosta tuli paljon siistimpi kuin edeltäjästään, mutta tyytyväinen olen molempiin.

Tässä siis valmis lopputulos sekä molemmat työt vierekkäin:


Eilen tulikin sitten käytyä vähän ostoksilla aamulla, T meni käymään asioilla ja itsellä oli polttava tarve löytää vetoketjua seuraavaan työhön, onneksi heti ensimmäisessa kangaskaupassa missä kävin oli sopivia. Tuli sitten muutenkin tehtyä enemmän tai vähemmän heräteostoksia, mutta vaatteita ostin ainakin ihan tarpeeseen, sillä kaikki farkut alkaa olla puhki ja kahden viikon päästä oleviin isääidin hautajaisiin piti ostaa mustat vaatteet. Olen siis päättänyt osallistua, vaikka synttärit meneekin tavallaan pilalle, mutta eikö se niin mene että veri on vettä sakeampaa.

Lopuksi ajattelin vielä kertoa mitä tässä yksi päivä oli kolahtanut postiluukusta sisään:


Lahjakortti, millä saan lunastaa itselleni libricardin sivuilta pokkarin ilmaiseksi. Sain lahjakortin, sillä bongastin töissä muutama viikko sitten tarjouksen, jossa kolmen tolu taikka wcbreefin tuotteen ostaja sai ostoskuitin lähettämällä kirjalahjakortin. Kerrankin oli mielestäni houkutteleva tarjous, joten ajattelin että tolua ja wc:n pesuainetta tarvitsee kyllä aina. Olen vähän skeptinen näiden lahjojen suhteen, sillä joskus kun jotain on kerännyt niin on tullut ilmoitus että tuotteet ovat loppu, taikka että ne saa vasta puolen vuoden päästä. Joten nyt oli kyllä nopeaa toimintaa kun lahjakortti tuli alle viikossa.

Katsotaan saanko mitään aikaiseksi huomiseen mennessä, mutta ehkäpä kuitenkin jostain tikusta saan taas huomenna väännettyä asiaa, nyt pyykinpesuun ja töihin valmistautumaan.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Apinamaista touhua

Tämä päivä onkin mennyt sitten suurimmaksi osaksi tuota eilen mainitsemaani projektia tehden, ja sain jotain jopa valmiiksikin.

Tässä hieman tarvikkeita, joista inspiraatio lähti:


Kuvassa on viittä erilaista vahakangasta, joita siis shoppailin viikonloppuna sekä eilen keskustasta, en tiedä oikein mistä sain idean että vahakankaistahan voi leikellä irti kivoja kuvia, joita voi hyödyntää pienten pussukoiden koristeluun, mutta heti täytyi kokeilla kun idea syntyi.

Päätin että kamera tarvitsee pussin missä sitä voi säilyttää, joten ensiksi tein pussiosan vaaleanpunaisesta King Cotton langasta. Ensiksi tein 9 ketjusilmukan ketjun ja lähdin siitä sitten virkkaamaan ympäri, ottaen joka silmukan sekä etu että takareunasta, jolloin mielestäni syntyy kivempi pinta, kuin ihan perinteisiä kiinteitä silmukoita tehdessä.

Kun pussi oli valmis, valitsin koristeen apina vahakankaasta ja leikkasin siitä irti sekä apinan, että omenan pussia varten.

Itse pussin teko kesti ehkä noin tunnin, mutta haastava osa oli sitten kuvioiden ompeleminen siihen kiinni, tuntui että lanka oli koko ajan solmussa. Aluksi vaikeuksia kuitenkin tuotti se että käytössä oli aivan liian paksu neula ja sen tunkeminen vahakankaasta läpi tuotti suuria vaikeuksia. Onnistuin jopa tökkäämään neulan suoraan peukalon kynnen alle niin että veri vain roiskui. No ohuempaan neulaan vaihdettuani homma alkoi luistaa ja lopuksi ompelin vielä läppään kiinni nepin.

Tässä valmis työ:

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja sen söpöyteen, vaikka pussista kyllä huomaa että se on itse tehty ja käsin ommeltu, mutta toisaalta pieni rosoisuus kuuluu minusta jokaisen käsityön luonteeseen, siitä huomaa että ne on aidosti käsin tehtyjä eivätkä mitään massa tuotantoa!

Olen ehdoton apina fani, joten kun löysin apina aiheista vahakangasta, olin onneni kukkuloilla ja seuraavaksi tulossa on pussi kännykälle, pussi onkin jo valmiina.





Kohta täytyykin mennä unten maille, ehkäpä saan hyviä ideoita kännykkäpussia varten yöllä, taikka ennen nukahtamista, jolloin minulla yleensä se inspiratio iskee.


maanantai 18. maaliskuuta 2013

Viikonlopun shoppailua

Herättiin T:n kanssa tänään jo seitsemältä, kun piti käydä auttelemassa T:n siskoa viemällä T:n vanhempien auto sinne että sisko sai vietyä lapset kerhoon helposti. Tietenkin herätessä väsytti, varsinkin kun viikonloppu meni töissä ja tuli nukuttua aika lyhyet yöunet lauantain ja sunnuntain välillä. T:n kaveri oli kylässä ja innostuttiin sitten vähän istumaan iltaa ja pojat saunoivat 3 tuntia!

No käytettiin sitten hyväksi aikainen herätys ja T lähti seuraksi keskustaan käymään, kävin etsiskelemässä tarvikkeita seuraavaan mielessä siintävään projektiin. Projektin  esittelen huomenna, sillä kamera on jo kiinni koneessa, enkä ehtinyt ottamaan kuvia tarvikkeista ja en ole vieläkään varma että miten tämän kameran saa poistettua turvallisesti irti koneesta. T yleensä auttaa minua kaikissa teknisissä jutuissa ja viimeksi kun vain nyppäsin kameran irti, niin se sekosi ja halusi vain tyhjentää koko muistikortin, onneksi sekoilu loppui kun siitä irroitti akun.

Viikonloppuna tuli siis oltua töissä ja tulipahan vähän shoppailtua ale lankoja, en vain voinut sitten vastustaa kiusausta, vaikkei olekkaan vielä mitään hajua että mitä langoista teen.



 Joku ihana huivi olisi kyllä ihana tehdä, koska tuo puro on 100% villaa, niin saattaisi kutittaa paidassa ym, mutta huivia käytän usein toisen vaatteen päällä, niin ei haittaisi tuo koostumus.

Suosin ehdottomasti tekeleissäni ennemmin puuvilla, keinokuitu taikka bambulankaa, sillä villa kutittaa mielestäni helposti esimerkiksi vaatteissa, tosin sukat saa olla melkein mitä tahansa materiaalia, niissä en koskaan ole huomannut pistelyä.

Huomenna saakin sitten rauhassa tehdä projektia kun on vapaapäivä ja T on menossa metsähommia tekemään, niin saa tappaa aikaa rauhassa. T välillä tuppaa nimittäin olemaan vähän mustasukkainen noille minun kutimilleni :)

Lopuksi vielä kuva hoidokista, joka asuu täällä T:n vanhemmilla.


perjantai 15. maaliskuuta 2013

Ahkera aamu

Tänään herättiin T:n kanssa jo kello 8.15, oli oikein kello soimassa että varmasti ehdittiin näkemään Matlock aamulla telkkarista. Mukavaa heräillä rauhassa ja juoda kuppi kahvia telkkari katsellessa, ei tarvitse heti pompata sängystä ylös niin kuin aamuvuoro aamuina. Tänään olisikin kahden vapaapäivän jälkeen tiedossa iltavuoro, pääsee taas kyselemään teineiltä henkkareita.

Ihmettelen sellaisia ihmisiä, jotka närkästyvät siitä jos kaupankassa kysyy heiltä henkilöllisyystodistusta asiakkaan ostaessa alkoholia, tupakkaa tms. En ymmärrä sitä että mikä siinä henkkareiden vilauttamisessa on niin vastenmielistä, itse ainakin otan kohteliaisuutena sen jos kaupassa minulta kysytään henkkarit :) Varsinkin kun uusi viiteikäraja on 30, niin tuntuu oudolta kun kaupassa ei kysytä henkilöllisyystodistusta, vaikka ainakin omasta mielestäni olen kyllä alle 30-vuotiaan näköinen.


Joka tapauksessa tämä aamu on lähtenyt hyvin käyntiin, syötiin T:n kanssa oikein kunnon aamupala: tomaattileipää, leikkeleitä, tomaattia, juustoa ja pekonia, kyllä kelpaa kun mies jaksaa kokata:






Aamupalan jälkeen aloinkin viimeistelemään työkaverin pussukkaa, eilen en saanut mitään aikaiseksi, mutta tänään päätin että heti aamusta täytyy alkaa ahkeroimaan että tulee joskus valmista.

Tähden muotin tekeminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä täällä ei ollut saatavilla kolmioviivoitinta ja jouduin osittain vapaalla kädellä piirtämään tähden, mutta onneksi edes jotenkuten sain tähden symmetriseksi T:n opastuksella.




Leikkasin siis ensiksi leivinpaperista kaavan tähdelle, jonka jälkeen leikkasin vanhojen farkkujen taskusta kaavan avulla pussiin kiinnitettävän tähden. Tähden kiinnitin nuppineuloilla pussukkaan ja totesin että olisi ollut huomattavasti helpompaa kiinnitttää tähti työhön ennen reunojen yhteen ompelemista, mutta tämä olikin ensimmäinen kerta kun ompelen kankaasta kuvion virkkaustyöhön.

Käsipelillä sitten vaan ompelin tähden pussiin kiinni ja tässä tulos:

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Melkein mutta ei aivan

Tänään olen ahkeroinut tuon pussukan suhteen, periaatteessa se on nyt valmis, mutta vielä puuttuu koristelu, jonka toivottavasti saisin aikaiseksi tehdä huomenna. Toivottavasti koko on oikea ja työkaverin tabletti mahtuu siihen, en millään jaksaisi sitä enää alkaa muokata.



Tarkoitus on vielä leikata vanhoista farkuista siihen kuvioita koristeeksi, vielä on vähän harkinnassa että minkälaisia. Saas nähdä miten niiden kuvioiden kiinnittäminen sujuu, sillä ompelukoneeseen en koske, joten käsipelillä mennään. Haasteita tuotti tänään jo tuon pussukan lankojen päättely, kun iso kanavaneula on T:n luona, joten jouduin suht pienisilmäisellä terävällä neulalla langat päättelemään ja otti kyllä aivoon kun homma takkusi ja kunnolla. 

Onneksi illalla tuli televisiosta Greyn Anatomia, jonka aikana tuo päättely ei tuntunut niin kurjalta. Greyn Anatomia on ehdottomasti suosikki sarjani ja omistan sen  kaikki tuotantokaudet dvd-bokseilla. Greyn Anatomian kanssa minulle kävi vähän samalla tavalla kuin virkkauksenkin kanssa, ensiksi en oikein innostunut siitä, mutta kerran kokeiltuaan ei pysty enää lopettamaan. Vasta kesällä 2009 kun nelonen lähetti Greyn Anatomian ensimmäisen ja toisen tuotantokauden uusinta, katsoin sarjaa ensimmäistä kertaa vannottuani ensiksi että kyseistä sarjaa en kyllä rupea seuraamaan. Mutta minkäs teet, tässä ollaan.

Muuten tänään onkin ollut suhteellisen rento päivä, käytiin pienellä kävelyllä T:n kanssa ihastelemassa ihanaa kevät aurinkoa, tosin kylmä tuuli sai meidät kääntymään aika nopeasti takaisin, mutta vähän sentään ehdittiin ihastella maalaismaisemia.










 Ja hyvä tuuri sen kun jatkuu, isänäidin hautajaiset pidettäisiin nyt sitten huhtikuun alussa, sopivasti juuri minun syntymäpäivänäni, no töistä on ainakin jo valmiiksi vapaata kun olin suunnitellut silloin viettäväni synttäreitäni. Harkinnassa on kuitenkin vielä että osallistunko vai enkö, päätös on vaikea, mutta onhan tässä vielä aikaa miettiä.

Nyt kuitenkin loppuun vähän mieskauneutta..




tiistai 12. maaliskuuta 2013

Aloittelua ja hölläilyä

Huonosti nukutun yön jälkeen ja aikaisen herätyksen ansiosta tämän päiväinen työpäivä tuntui ikuisuuden mittaiselta ja olin aivan rätti päästyäni kotiin, Kiireellä pakkasin tavarat, joita uskon tarvitsevani talovahtina oloaikana ja tietenkin neulontatarvikkeet olivat jo eilen illalla pakattuina hyvin, mutta esimerkiksi shampoo unohtui T:n luokse. No täytyy tehdä reissu huomenna ja käydä hakemassa unohtuneita tavaroita.

Illalla aloittelin nyt sitten sitä työkaverin tablet pussukkaa ja muutaman kerroksen sain virkattua tv:tä katsellessa. Hieman huolestuttaa että tuleeko pussukasta sopivan kokokoinen, mutta toisaalta tuo King Cotton lanka tuntuu akryylin ansiosta aika joustavalta ja ainahan voi sitten sitä vähän muokata reunuksilla ym, jos tulee liian pieni. En tiedä miten onnistuin aluksi aloituksen mittaamaan mutta kun olin muutaman kierroksen virkannut hoksasin että pussukasta oli tulossa n.10cm liian pitkä, joten purkutöiksi meni ja nyt näyttäisi onneksi tulevan oikean kokoinen.



Syy vähäiseen etenemiseen on siinä että päätettiin vielä T:n kanssa paistaa makkaraa takassa, kun kerrankin sellainen luksus on. Ennen en olekkaan .kyseistä puuhaa harrastanut, sillä lapsuuden kodissani ei takkaa ollut, eikä niitä pahemmin kerrostaloissa ole..:P Joten vähän erilaista tekemistä tälle iltaa tuli siis tehtyä.




Huomenna meinattiin T:n kanssa tehdä jotain kivaa yhdessä, kun minulla on vapaapäivä ja T on tällä hetkellä oloneuvoksena, onpahan minulla sitten aina kotiin tullessa puhdas koti ja ruoka odottamassa. No ei kyllä ihan aina, mutta kyllä T on minut pilalle hemmoitellut jo alusta asti. Ei varmaan kelpaisi ketään muu enää, koska tuskin kukaan jaksaisi passata minua niin kuin T.

Lopuksi vielä vähän suru-uutisia, sain tänään facebookin kautta tiedon serkultani että isoäitini eli isän äiti on nukkunut tänään pois, 92-vuotiaana päättyi hänen matkansa maan päällä. En kauheasti ole ollut tekemisissä isän puoleisen sukuni kanssa, sillä isäni menehtyi 15 vuotta sitten. Tietenkin ehkä vähän haikea olo ja ristiriitaiset tunteet kun ei oikein tavallaan tunnu miltään, mutta ehkä ne ajatukset tästä vielä selkeytyy.

Nyt suihkuun ja sitten vähän ristikoita että saa paremmin unta.


maanantai 11. maaliskuuta 2013

Yksin kotona.

Otsikko ehkä johtaa vähän harhaan, sillä en tavallaan ole kotona, tavallaan olen, sillä olen tulevan yön yksin T:n luona, kun T menee vanhemmilleen yöksi heitettyään vanhempansa lentokentälle, onnekkaat pääsevät lämpimään ja itse hytisen viltin alla kylmissäni. Outoa olla yksin varsinkin näin arkena ja yöllä, mutta päädyttiin tälläiseen järjestelyyn koska menen huomenna aamulla aikaisin töihin ja saan varmasti paremmin nukuttua kuin että heräisin keskellä yötä siihen että T tulee kotiin.

Se olisikin huomenna sitten talovahdiksi lähtö T:n vanhemmille ja suurin huoleni on varmasti se että muistan pakata kaikki tarpeelliset käsityöt ja tarvikkeet mukaan, ei niistä vaatteista niin väliä ;) Onneksi pussukka projekti tuli tähän ajankohtaan, siihen ei kuitenkaan paljoa tarvikkeita tarvitse pakata mukaan ja isommat työt saavat jäädä odottamaan hetkeksi.

Lupasin viimeksi kirjoittaa ongelmastani. Heikkouteni on että kun näen lankoja tarjouksessa taikka muuten  vaan ihanaa lankaa niin minuun iskee palava halu ostaa itselleni kaikki mahdolliset ihanuudet. T:nkin luona minulla on jo aikast monta laatikkoa lankaa kaapissa, alle puolessa vuodessa hankittua kaikki. Onneksi pienet tilat sentään vähän rajoittavat ostelua välillä, mutta ei sekään kaikessa auta, varsinkaan kun töissäkin on milloin mitäkin Novitan lankaa tarjollaa. Esimerkiksi tällä viikolla loppuviikosta on Novitan poistuva lanka puro tarjouksessa, mietinkin että pitäisikö sitä hamstrata jo nyt jemmaan loppuviikosta ostettavaksi kun olisi suhteellisen edullista, mutta kaiken järjen mukaan en sitä välttämättä tarvitse enkä koskaan ole siitä mitään tehnyt, pitäisi vain ostaa kun halvalla saa..:)

Olen aina ollut lankahamsteri, suhteellisen nuorena jo minulle kertyi lankoja varastoon, eikä asiaa ainakaan auttanut se että sain silloin tällöin sukulaisilta heidän vanhoja lankavarastoja omikseni. Suurimmasta osasta kuitenkin suostuin luopumaan kun äiti kotona vielä asuessani halusi niistä eroon. Nyt kuitenkin uuden jemman kasvattaminen on hyvässä alussa.



Tässä on tallä hetkellä T:n luona sijaitseva lankavarastoni, muutama kerä taitaa kyllä vielä puuttua + langat mitkä sain perjantaina Tapion kaupasta, ne lähtevät mukaani talovahti hommiin.Varastoa on tarkoitus pikkuhiljaa tyhjennellä, mutta vielä on mysteeri että vaikka lankaa on tämänkin verran varastoissa, niin silti tuntuu ettei koskaan löydä sopivaa lankaa suunnitteilla olevaan työhön, vaan sitä täytyy ostaa. Ainakin sukkia on tiedossa..:)

Lopuksi vielä päivän piristys, tämän illan seurani, kinder munasta saatu Paavo Pesusieni, tuntui lottovoitolta saada kerrankin se "pääyllätys" niiden tyhmien koottavien lelujen mitä yleensä saa, sijasta.


Hyvää yötä kaikille toivottavat Vipunen ja Paavo!

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Aurinkoista sunnuntaita!

Tänään tuli herättyä jo kahdeksalta aamulla ja tuntuu että vaikka mitä on saatu aikaiseksi, normaalisti kuitenkin heräillään vapaa viikonloppuna kymmenen aikoihin aamulla. Olen saanut muutettua unirytmiä muutenkin aikalailla viimeisen parin kuukauden aikana. Ennen oli tapana että nukuin iltavuoropäivinä ja vapaapäivinä ainakin kymmeneen ja tuntui ettei aika koskaan riitä mihinkään, niinpä tuo parempi osapuoli T ehdotti että mitä jos alkaisin pikkuhiljaa nousemaan aikaisemmin kuin normaalisti niin varmaan helpottaisi kummasti.

No sain sitten itseäni niskasta kiinni ja rupesin heräämään aina samaan aikaan kun T lähti töihin kahdeksaksi. Tietenkin aluksi väsytti kauheasti ja piti nukkua pienet päikkärit aina päivällä, mutta pian huomasin kuinka mukavaa on esimerkiksi iltavuoropäivinä herätä aikaisin aamulla kun ehtii ennen töitä neulomaan tai virkkaamaan rauhassa ja katselemaan päiväsarjoja telkkarista. Tuntuu että saa paljon enemmän aikaiseksi kuin mitä joskus ennen sai kun nukkui pitkään ja omituinen jatkuva väsymyskin on kadonnut, väsymys todennäköisesti johtui puhtaasti siitä että nukuin liikaa.

Tänään onkin sitten jo käyty T:n vanhemmilla syömässä ja nyt nautitaan vapaa-ajasta tämä ilta, huomenna aamulla taas töihin.

Työkaveri oli ostanut itselleen tablet tietokoneen ja pähkäili tuossa yksi ilta töissä että mistä saisi sille kivan pussukan johon sen laittaisi, siitä se idea sitten lähti. Vaikka työkaverilla onkin erikseen suojus tablettiin niin hän silti haluaa jotain mikä suojaa paremmin laukussa, joten tarjouduin virkkaamaan hänelle pussukan siihen. 

Ajattelin heti että langat voisin tilata netistä tapion kaupasta, josta olen jo kerran aikaisemmin tilannut ihania lankoja, joten facebookin välityksellä pidimme palaverin jonka tuloksena päädyimme tilaamaan paksua King Cotton lankaa, joka on puuvillaa ja akryyliä.

Perjantaina sitten kävin noutamassa paketin matkahuollosta, lyhyt toimitusaika oli, sillä keskiviikkona tilasin ja perjantaina langat oli jo perillä.


Pakettiin lipsahti mukaan myös samaa lankaa muutama kerä itselle kännykkä pussia sekä kamerapussukkaa varten :) Lisäksi tilasin vielä yhden vyyhdin pellavalankaa, sillä halusin tietää millaista se on ja olisiko siitä potentiaalia tehdä vaikka saunaan jokin tekstiili. Ongelmanahan tosiaan se että ideoita pursuaa koko ajan, mutta aika ei tahdo riittää kaikkien toteuttamiseen. 

Tässä kaikki tällä kertaa, ehkä kirjoitan seuraavaksi ongelmastani nimeltä lankahamstraus..

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Heipparallaa

Bloggaaminen on minulle suhteellisen uusi asia, olen aikaisemmin ainoastaan harrastanut muiden kivojen käsityöaiheisten blogien seuraamista, mutta nyt päätin vihdoin ja viimein perustaa myös oman blogin. Alkuun pääseminen on aina vähän hankalaa, mutta kaipa se tästä lähtee sujumaan.

Tarkoituksena on siis esitellä omia valmistuneita töitä, niitä syntyy lähinnä virkkaamalla ja neulomalla. Lisäksi aijon hakea tämän blogin kautta inspiraatiota kokeilla myös uusia juttuja. Minulla on aina monta rautaa tulessa, mutta yleensä vain yksi työ kerrallaan pääsee puikoille/koukulle, johtuen lähinnä siitä että tuo parempi osapuoli ei varmaan kauhean hyvällä katselisi jos minulla olisi viisi työtä yhtaikaa käynnissä, nyt jo välillä sohvalla lojuvat lankakerät ja puikot aiheuttavat hänelle välillä harmaita hiuksia :) Kuitenkin mielessä pyörii yleensä vähintään kaksi seuraavaa työtä, joita haluan toteuttaa ja isompia projekteja tehdessä seuraava työ ehtii kyllä ainakin pariin kertaan muuttua kun löydän aina vain kivempia juttuja, joita tehdä.

Neulomista olen harrastanut noin ensimmäiseltä luokalta asti, tosin pitkiäkin taukoja on ollut jolloin en ole tehnyt mitään, mutta sitten taas jostain aina se puikkokuume iskee ja jatkuu yleensä kovana varsin kauan. Virkkaaminen on minulle suhteellisen uusi juttu verrattuna neulomiseen, sitä olen harrastanut vasta noin 5 vuotta. Opettelin itse neulelehtien ja kirjojen avulla virkkaamaan kun totesin että maailmassa on ihan liikaa kaikkia ihania virkattuja juttuja joita pitää päästä toteuttamaan. Ja nykyään pidän ehkä jopa enemmän virkkauksesta kuin neulomisesta..

Töitä valmistuu laidasta laitaan, sukista amigurumeihin ja niitä tulen tässä bogissa esittelemään, lopuksi vielä kuva yhdestä enimmäisistä amigurumeistani.
                   
                                                                 SAY HELLO TO HELLO KITTY!



P.s parempi osapuoli kävi juuri äsken selän takana kurkkimassa että mitä puuhailen ja kun pistin äkkiä ikkunan alas, niin hän ihmetteli että mitä oikein touhuan ja kun pyysin häntä katsomaan, niin hän totesi ettei viitsi koska katselen kuulemma kuitenkin vain jotain lankajuttuja..:D